Museum

Smakelijke tentoonstelling 2018

Voor een kunstenaar kan een niet voor de hand liggend opgelegd thema uitgroeien tot een boeiende uitdaging. Vraag het maar aan de fotografen van Kunstplatform Kappa. Zij kregen zo’n niet alledaagse uitnodiging voorgeschoteld; kunst en fritten! De combinatie van fotografie en fritten resulteerde in een boeiende tentoonstelling.

Winnie Lemmens is een all-round kunstenaar. Zij combineerde haar sculpturaal werk met hetgeen ze bij mekaar sprokkelde in frituur Max. Alleen de mayonaise liet ze onaangeroerd. Als alternatief kwakte ze een portie humor in de puntzak .

Jan Daneels ging te rade bij Houdini & co. In zijn frietketel pruttelden Keltische runentekens. De fotograaf laat je mee genieten van een vreugdevol en zonnig menu.

Alles is te bekijken in het enige museum ter wereld waar je met een pak friet naar binnen mag; het Frietkot-museum. Je vind het op de eerste verdieping, boven fritkot MAX – Groenplaats 12 – Antwerpen. Zeven op zeven open, van 12 tot 24 u. Toegang  gratis van 16  januari 2017 tot 16 april 2018.

Smakelijke tentoonstelling 2017

Kunstplatform KAPPA verrast met een smakelijke tentoonstelling in het enige Fritkot-museum van Antwerpen, boven Fritkot Max, op de Groenplaats 12. De tentoonstelling met als thema ‘Met de puntzak in de hand, kom je door het ganse land!’ loopt er van 15 januari 2017 tot 23 april 2017 en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Voor een kunstenaar kan een niet voor de hand liggend opgelegd thema uitgroeien tot een boeiende uitdaging. Vijf leden van Kunstplatform KAPPA uit Kapellen gingen deze uitdaging aan. De opdracht was om iets te tekenen met in het achterhoofd ‘Met de puntzak in de hand, kom je door het ganse land!’. Het resultaat is verrassend en boeiend. Al bekijk je elk werk drie keer, telkens ontdek je nog een extra dubbele bodem.

Kan een puntzak troost bieden in moeilijke momenten? Het antwoord zal je zelf kunnen ontdekken tijdens de tentoonstelling in het Fritkot-museum. Het enige museum ter wereld waar je met een pak friet naar binnen mag!

Openingsuren

Alle dagen open van 12-24u, enkel om mee te nemen.

Groenplaats 12, 2000 Antwerpen

Contact

0474/886.383

info@fritkotmax.be

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK